donderdag 25 december 2008

En toen was het stil

Terug in Nederland, Utrecht. Wat een rust! Geen continue stroom auto´s die voorbij suist, geen overdreven gillende sirenes die je uit je slaap houden. Gewoon rust, oliebollen, de HEMA en helaas ook lompe mensen die je per ongeluk aanstoten op straat en geen sorry zeggen.
Leegte, in het landschap, maar ook in de stad. De dichtheden zijn hier zoveel lager. De mensen zoveel eenvormiger, de omgeving zoveel meer voorspelbaar. Maar toch voel ik me hier nog steeds thuis.

Ik zal New York missen.

Toch wilde ik iedereen bedanken die dit blog heeft bijgehouden en vooral de mensen die reageerden op mijn schrijfsels, via het blog of via de mail. In totaal hebben maar liefst 128 unieke bezoekers een bezoek gebracht aan 160 Hours in New York. Daarbij zaten bezoekers uit Italië, Maleisië en zelfs Senegal. Ik heb het met veel plezier geschreven, soms moeizaam zoekend naar woorden, soms in één keer.

Nu ben ik bezig met een volgend schrijfsel: 160 Hours Community Boards in New York (voorlopige titel). Een inhoudelijk verslag van mijn stage bij Manhattan Community Board 4. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen dat laten weten met een reactie hieronder, een mailtje of wat dan ook. Als het lukt zal ik proberen het stuk hier ook downloadbaar te plaatsen.

Een gelukkig 2009 gewenst!